Skip to content

3 råd til billig renovering af hjemmet

Uanset om dit budget er stort eller lille, kan omkostningerne til renovering af boligen hurtigt løbe løbsk! Med to succesfulde og budgetvenlige køkkenrenoveringer gennemført i de seneste tre år, deler jeg her mine bedste tips til en billig renovering af hjemmet:

#1 Lav et budget og hold dig til det

Før vi kommer i gang, vil jeg gerne understrege, hvad en budget-renovering betyder. Ordet “budget” er ikke synonymt med billig.

Når du bruger penge, er det en god ide at vide, hvor stor del af din løn eller opsparing du ønsker at tildele til forbruget – uanset om det er penge til en kop kaffe hos Espresso House eller til en totalrenovering af dit hjem.

Hvis du planlægger at renovere dit hjem, anbefaler jeg at starte med at fastslå det beløb, som du kan og er villig til at bruge, før du begynder at tage valg om design og materialer. Så kan du bagefter begynde at undersøge priserne for materialer og fast inventar. På den måde ved du med det samme, hvad der fungerer med dit budget, og hvad der ikke gør.

Når du laver et budget til dit projekt, er det en god ide at tilgodese uventede udgifter. Nogle siger at man bør reservere 10% af sit budget til fleksibilitet, men denne beslutningen vil jeg lade være op til dig!

#2 Gør det selv

Der er ingen tvivl om, at dette er en af ​​de mest effektive måder at spare penge på, når du står og skal til at skulle renovere. Hvis du tænker: “Jeg er ikke særlig fingernem, så dette tip er ikke for mig” så overvej det lige én gang til!

Du behøver ikke at være ekspert i at lægge fliser eller have erfaring med malerarbejde før du kan kaste dig ud i et gør-det-selv-projekt. Så længe du har internetadgang (og ved hvad YouTube er) kan du lære at gøre ting selv. Men sørg for at tage dig tid til at gøre det rigtigt og lytte grundigt efter.

Hvis du planlægger at gøre en masse arbejde selv, skal du være opmærksom på, at der er ting, du ikke bør gøre selv, hvis du ikke er licenseret. Dette kunne eksempelvis være ved elektrisk arbejde, som ofte kræver autorisation at foretage.

#3 Få billige hjælp fra polske arbejdere

Hvis gør-det-selv metoden slet ikke er noget for dig, eller du simpelthen ikke har tid eller kvalifikationerne til at klare alle ærterne selv, så må du lede efter nogle andre til at hjælpe dig med at løfte opgaven.

Vi kan ikke være supermennesker på alle fronter af vores liv, og så er det også vigtigt at erkende, når man har brug for hjælp udefra. Især hvis det drejer sig om arbejde, hvor kvaliteten er vigtig, såsom nedrivning af mure, isoleringsarbejde, installation af elektricitet osv.

Håndværkere har ry for at være både dyre og dovne – og så rydder de ofte ikke op efter sig. Med den opfattelse af branchen er det ikke så sært, at mange danskere vælger at tage de fleste håndværker-opgaver i egne hænder.

Men min oplevelse med polsk arbejdskraft fra WORKPRO har dog været stik modsat. Udover kun at koste en femtedel af hvad danske håndværkere normalt koster, var kvaliteten også helt i top. Håndværkerne mødte op til tiden og var effektive. De fulgte opgaven helt til vejs ende og afleverede endda mit køkken i super ren stand.

I fremtiden vil jeg nok benytte mig mere af polsk arbejdskraft i stedet for at gøre tingene selv. Det har nemlig den fremragende fordel, at jeg får mere tid til familien, uden at skulle betale en formue for det.

Comments are closed.