Skip to content

4 cool gør-det-selv projekter

Gør-det-selv projekter er en af mine yndlingsting at give mig i kast med. Før det første synes jeg, at mit hjem bliver meget mere personligt og kreativt, når jeg selv har lavet mange af tingene i det. Og så er der også lige den faktor, at jeg ved selv at lave interiøret i mit hjem kan få det præcis lige, som jeg vil have det (bortset fra de små skønhedsfejl, der selvfølgelig følger med, når man ikke er professionel håndværker).

Hvis du også elsker at kaste dig ud i nye, cool DIY projekter, så er du kommet til det rette sted. Nedenfor har jeg samlet mine yndlings gør-det-selv projekter samt de DIY-projekter, der står øverst på min liste. Så slip kreativiteten løs, og lad dig inspirere af mine top fire DIY-projekter til det moderne og stilrene hjem.

Skab lys med en stor lampe

Jeg elsker rispapirlamper, men nogle gange må der godt ske noget andet, der rykker lidt ved boligindretningen herhjemme. Derfor fandt jeg en gør-det-selv lampe, der bygger videre på det klassiske rispapir look, men med et cool og luftigt touch. Hvis du allerede har en af de famøse Ikea rispapirlamper hængende derhjemme, er det her et af de nemmeste gør-det-selv projekter. For alt du skal brug ud over en rispapirlampe er en limpistol og 3 pakker hvide kaffefiltre.

Du starter med at samle rispapirlampen og lægge den med bunden opad. Herefter folder du kaffefilteret ved at putte din hånd ned i åbningen og folde papiret rundt om, så det får tilfældige folder. Når du har gjort det med alle kaffefiltrene, limer du dem på rispapirlampen, og så har du en helt ny og cool loftlampe!

Byg et smukt plankebord

At finde det perfekte spisebord kan være svært. Specielt hvis du er på udkig efter et smukt plankebord, der ofte kan blive lidt pebret. Men hvis du besidder bare en lille smule fingerfærdighed, så har jeg her et tip til, hvordan du kan lave dit eget unikke, runde spisebord, der skiller sig ud fra mængden.

Du skal bruge 9 planker i den ønskede træsort, ben eller bukke til at holde bordet og træmaling i en farve efter eget valg. Start med at save plankerne i den ønskede længde. Læg herefter plankerne helt tæt og påsæt tre tværplanker på undersiden af din bordplade. Herefter maler du bordpladen i den ønskede farve, og til sidst påfører du benene – og voila, så har du et nyt spisebord.

Gør-det-selv betontrappe

Hvis du har mod på at kaste dig ud i et lidt mere krævende gør-det-selv projekt, vil jeg helt klart foreslå dig en lav selv betontrappe. Det er ikke bare en praktisk og holdbar måde at tilføre nyt liv til dit hjem på, men også en cool og rå ide, der helt sikkert vil høste positive kommentarer fra dine gæster. Beton er en ideel måde at give en slidt og trist trappe nyt liv på, og det kan altså sagtens gøres selv, også selvom du har ti tommelfingre, eller ikke er den store gør-det-selv ekspert.

Mal dine gamle møbler i en fin farve

Det her er et af de nemmere gør-det-selv projekter, men om ikke andet kan det virkelig skabe noget liv og leg i dit hjem. Her er der jo kun fantasien, der sætter grænser, hvad angår farvevalg og møbel. Jeg havde en gammel træstol stående i stuen, som jeg valgte at male i en smuk blå farve for at skabe blikfang. Hvis dette lyder lidt for “modigt” til dig, så kan du jo altid gå efter en mere neutral farve eller vælge et mindre fremtrædende møbel, som en skohylde eller lignende.

Comments are closed.