Skip to content

5 gode grunde til at besøge Glostrup

Er du på udkig efter nye områder af Danmark, du kan udforske? For mange er Glostrup ikke altid det første sted man tænker på, men der er faktisk rigtig mange grunde til at man bør besøge Glostrup. I dette blogindlæg vil vi fremlægge 5 gode grunde til at besøge Glostrup.

Se det gamle vandtårn og lær mere om egnens arkitekturhistorie

Det gamle vandtårn i Glostrup kan godt være et besøg værd. Vandtårnet er konstrueret af ingeniør August Fensmark og blev fremført i 1905. Tårnet er over 33 meter højt og har en kapacitet på 110 kubikmeter. Det er ikke længere i brug, men er blevet et vartegn for byen og dens historie. Er du mere interesseret i nyere arkitekturhistorie, og er du i nærheden af Vestegnen, bør du besøge Avedøre Stationsby eller Historiens Hus, hvor du begge steder kan få indblik i forstadsbyggeriets mange spændende historier.

Shop amok i Glostrup Shoppingcenter

I nærheden af det gamle vandtårn ligger Glostrup Shoppingcenter. Centret giver dig ualmindeligt gode muligheder for shopping i Glostrup, med sine 55 butikker, der spænder fra alt inden for tøj, sko og livsstil til spil, sport og legetøj. Desuden kan du parkere nemt og gratis ved Glostrup Shoppingcenter – der er over 800 gratis p-pladser. Du kan samtidig overveje at kombinere din shoppingtur i Glostrup Shoppingcenter med et smut forbi det gamle vandtårn, mens bilen alligevel holder parkeret i nærområdet.

Besøg Byparken og oplev Glostrups romantiske have

Byparken har de perfekte omgivelser for en hyggelig oplevelse i naturen. I Byparken kan du finde både store og gamle træer samt en lille sø med idyllisk balkon. Slentrer du langs de slyngede stier, vil du støde på alt fra rododendron til kunst. Du kan eksempelvis finde byens højtelskede kunstværk ”Hest der drikker af kumme”, som er udført af Gudrun Lauesen og opstillet i 1967. Har du børnene med i parken, er der også en legeplads, som flittigt benyttes af byens børn og børnehaver på udflugt.

Få en kulinarisk oplevelse på Glostrup Park Hotel

I Byparkens nordlige ende finder du Glostrup Park Hotel. Udover at være et 4-stjernet miljøbevidst hotel, huser det lækre hotel også den legendariske Restaurant La Cocotte. Her kan du opleve sæsonens råvarer i en jævnt skiftende menu. Du kan både nyde en stor frokostbuffet eller bestille a la carte i aftentimerne. Desuden bør du ikke gå glip af Glostrup Park Hotels prisvindende vinkælder, Enoteca, der opbevarer over 980 forskellige vine fra hele verden.

Tag på den perfekte cykeltur

Vestegnen har et stisystem, der er mere end 200 km langt og strækker sig langs naturområder med skov, eng og strand. Det er derfor et oplagt sted at planlægge cykeludflugter både mindre og længere. Er du en veltrænet cyklist, kan du nå København, Roskilde eller Køge og Stevns Klint fra Vestegnen. Er du mindre trænet, så fortvivl ej – du kan nemt støde til og fra cykelstien, som det passer dig.

Comments are closed.