Skip to content

Bruger chefen for meget tid på økonomistyring?

Arbejder du i en virksomhed, som har vokset sig så stor at der er et stigende behov for en regnskabsafdeling? Chefen bruger sikkert en masse tid på at forsøge at holde styr på økonomistyringen, men han mangler måske de rette kompetencer. Det findes der en god løsning på, uden at man behøver at ansætte folk til regnskabsafdelingen.

Ansæt en freelance bogholder

Du kan anbefale chefen at ansætte en freelance bogholder, som kan holde styr på regnskaberne. En freelance bogholder har selvfølgelig en højere timeløn end hvis man ansætter en medarbejder, men til gengæld betaler man også for altid at have adgang til professionel hjælp til regnskabstekniske spørgsmål. Og vokser virksomheden er det sikkert, at der kommer flere og flere spørgsmål i forhold til bogføring og økonomistyring.
Samtidig er fordelen at man betaler til en medarbejder i de perioder, hvor man ikke har brug for det. Man betaler således kun for det man har behov for. Hvis chefen fritages for økonomistyringen, betyder det også at han kan fokusere på de ting han er god til, og udvikle virksomheden.

Hyr en fleksibel medarbejder

En anden løsning kan være at ansætte en medarbejder, der kan tage sig af økonomistyringen, men samtidig også har kompetencer til at tage sig af andre ting. Det giver en øget fleksibilitet i virksomheden, og kan sikre at der ikke sidder en medarbejder, som kun har noget at tage sig til halvdelen af tiden. Det er selvfølgelig en vurderingssag om det bedst kan betale sig at ansætte en freelance bogholder eller en medarbejder,  som kan hjælpe til andre steder i virksomheden, når vedkommende løber tør for arbejdsopgaver i regnskabsafdelingen.

Arbejder du i en virksomhed, hvor chefen bruger en masse tid på regnskabstekniske opgaver, som han reelt ikke har forstand på, kan du altså anbefale ham, at tænke over alternative løsninger på problemet. Grunden til at han ikke allerede har hyret hjælp udefra, kan være at han finder det for dyrt, men det er ikke sikkert at det vil koste så meget som han regner med. Anbefal derfor at tage kontakt til en eller flere freelance bogholdere, og lad dem give et bud på, hvad det vil koste at få outsourcet de regnskabstekniske opgaver. Og husk at mind ham om, hvis han synes det er for dyrt, at han skal tage med i beregningerne, hvor meget tid han bruger på at løse opgaverne på nuværende tidspunkt. Den tid kan altså bruges på opgaver, der potentielt kan skabe omsætning for virksomheden, hvilket de regnskabstekniske opgaver ikke kan.

Comments are closed.