Skip to content

De bedste spisesteder i Nordsjælland

Udviklingen i den nordiske gastronomi har i løbet af få år fået Danmark på verdenskortet, når det gælder lækre mad- og restaurantoplevelser. Bannerført af københavnske restauranter som Noma og Geranium søger flere og flere turister mod Danmark for at opleve det nye, nordiske køkken.

Er du selv på udkig efter et godt måltid mad, er der dog ingen grund til kun at pege næsen mod København. De omkringliggende, danske regioner har masser at byde på. Blandt andet finder du masser af oplagte spisesteder i Nordsjælland.

Hvad enten du er på udkig efter en restaurant med havudsigt, romantisk idyl eller en fyldestgørende michelin-oplevelse, så kan Nordsjælland klare det meste. Derfor får du her en guide til de steder, hvor du skal spise, når du er i Nordsjælland.

Michelinguidens visit i Humlebæk

I byen Humlebæk finder du Restaurant Sletten, som blev omtalt i 2018-udgaven af Michelinguiden. Bag restauranten står kokkene (og ejerne) af Michelinrestauranten formel B i København. Filosofien og konceptet er det samme, og alle retter er lavet af de bedste råvarer tilberedt af de dygtigste kokke.

Den ukendte perle i Fredensborg

Hvis du er på udkig efter en oplevelse lidt ud over det sædvanlige, vil Atelier 85 i Fredensborg bestemt være et besøg værd. Der skal det være simpelt og ligetil, og derfor kan menuen variere fra dag til dag alt afhængig af, hvilke råvarer der er tilgængelige af den rette, høje kvalitet.

Den danske pendant til Michelin, White Guide Denmark, gav i 2017 restauranten en 6. Plads over de bedste restauranter i Danmark.

Den romantiske cottage

På Bellevue strand mellem Dyrehaven og Øresund ligger Den Røde Cottage. Maden er exceptionel og ambitionsniveauet er helt i top. Derfor modtog restauranten også en michelinstjerne i 2011.

Det er imidlertid den fantastiske beliggenhed i et særpræget, idylliske landskab, som gør Cottagerne i Nordsjælland til noget helt særligt. Det her er stedet, du tager på date eller forkæler din udkårne.

Fiskerestauranten på havnen i Nordsjælland

I den lille havneby, Gilleleje, finder du Restaurant Gilleleje Havn, der ligger helt nede ved vandet med udsigt til Gilleleje havn. Her får du en spektakulær madoplevelse, når aftenens menu byder på franskinspirerede retter med fisk og skaldyr. Det er den ultimative fiskerestaurant.

Comments are closed.