Skip to content

Forny festen – 3 bud på alternativ lege

Har du prøvet festen, hvor værten har lavet en quiz? Eller hvor du er blevet udsat for den skrækkelige “nu skal du lære fremmede mennesker at kende med sjove lege”-happening, inden man skal til bords?

Listen over gennemtyggede festlige indslag er lang, og deres værdi er for flere år siden dalet til et punkt, hvor det kun er med til at punktere festlysten hos gæsterne. Derfor kommer her 5 bud på anderledes indslag, som kan give en anderledes fest.

1) Leg på mobiltelefonen

Der er efterhånden opstået en kronisk uskik til fester, hvor folk sidder begravet i deres telefon store dele af aftenen. Facebook tjekkes jævnligt, og det kan dræbe snakken, dansen og den gode stemning til festen. Men der er andre muligheder for at lade folk holde telefonen fremme til festen og stadig bevare “fællesfesten”.

En del apps og hjemmesider til diverse former for quiz, og du kan lave en sjov konkurrence ud af dette og integrere i festen. Få alle gæsterne til at hente en given app, eller få dem til at gå ind på en bestemt mobilside, hvor du kan quizze. Her har du opsat nogle rammer for, hvordan der findes en vinder, og så har du en lille præmie klar.

2) Kontorstols-driveby-shooting

De fleste hjem har en kontorstol eller en anden stol med hjul på, og det giver mulighed for en sjov leg, hvis der er lidt gulvplads at gøre med. Du parrer gæsterne i hold a to, og så er der ellers lagt op til en super sjov konkurrence.

På et bord eller en anden høj overflade placerer du nogle tomme flasker eller plasticglas, og udstyrer deltagerne med 3 lette bolde, risposer eller lignende. Den ene på holdet sætter sig på kontorstolen, mens den anden skubber stolen forbi bordet med glassene omkring 3 meter derfra. Mens vedkommende på stolen kører forbi glassene, skal han/hun kaste boldene og forsøge at vælte så meget som muligt på bordet.

Begge på holdet kører en tur både frem og tilbage, og det gælder selvfølgelig for alle hold. Vinderholdet er selvfølgelig dem, som vælter mest. Fordelen med denne leg er også, at den sagtens kan laves i beruset tilstand.

3) Strikkekonkurrence

Tager man konkurrenceelementet helt ud i det ekstreme, kan man også tvinge gæsterne til at skulle strikke om kap. Der skal selvfølgelig ikke strikkes en ny sweater, men langt de fleste aner nok ikke, hvordan man strikker, så der kan laves en sjov gimmick omkring det.

Sørg for at have nok strikkepinde, og så kunne det bare handle om at se, hvem der først kan strikke 30 masker. Denne leg kan, måske endda SKAL, udføres med en nogenlunde promille i blodet.

Comments are closed.