Skip to content

Frem med sommerbilerne

Med det flotte vejr vi har haft de sidste par uger begynder man uden tvivl at glæde sig til varmere dage og lysere nætter i Danmark. Der findes næsten ikke noget bedre end at luft i håret i en åben bil, på en sommertur i det grønne eller langs vandet. Nu er udvalget af små cabrioleter større end aldrig før.

Bybiler med åbent tag

Bybilskonceptet er i den grad eksploderet, og de kompakte udgaver med maksimalt 75 hk er især populære løsninger for alt fra den unge bilist med nyt kørekort, den lille børnefamilie og pensionisten. Forsikringsselskaberne er utrolig glade for bybilerne, og det gør det billigere at tegne en bilforsikring.

Mange af de populære bybiler findes efterhånden i mange udgaver og modeller, og den seneste trend der i den grad er blevet optaget af bilproducenterne er bybiler med elektriske stoffoldetag. Ikke nok med at de får et mere sporty look, så er de oplagte sommerbiler.

Der har dog været lidt diskussioner om hvorvidt det er praktisk at cabrioletdelen af bilen udgøres af en så følsomt materiale, men der er i den grad sket en materialeudvikling som gør at det sagtens kan retfærdiggøres at investere i en sådan bil trods det til tider våde danske klima.

Populære modeller

Du kender sikkert både Citroën C1, Toyota Aygo, Peugeot 108 og Kia Picanto som de minibiler de er, men vidste du at du nu kan tilvælge stoffoldetag som ekstraudstyr når du bestiller disse? Kia Picanto med stoffoldetag kaldes SunShine, og er specifikt udviklet til det danke bilmarked, og det er helt sikkert en tendens der ikke ser ud til at stoppe foreløbigt.

I lang tid vra Fiat 500C den eneste kompakte cabriolet på markedet, men prisforskellen på den traditionelle Fiat 500 og cabrilletmodellen Fiat 500C er næsten 50.000 kr., så der er helt klart et marked for alternativer. Især fordi det tillige er langt op til den billigste ‘traditionelle’ cabriolet’ der starter fra lidt over 200.000 kr.

Den billigste bybil med stoffoldetag på markedet er Kia Picanto SunShine med priser fra 93.000 kr. Når de skriver fra så er det fordi det er prisen på standardpakken med standardfarven. Ønsker du at bilen skal have en anden farve, en lidt større motor, 5 døre i stedet for 3 og lignende, så koster den naturligvis en del ekstra.

Sammenlign din bilforsikring

Når du skal fosikre din mini-cabriolet så er det vigtigt at du, som med andre forsikringer, sammenligner dine muligheder før du beslutter dig for hvilket forsikringsselskab der skal være så heldige at få dig som kunde.

Mikonomi.dk har du mulighed for let at overskue dine muligheder for bilforsikring, og sammenligningstjenesten er med til at gøre et ellers komplekst produkt mere gennemsigtigt, så du nemmere kan finde frem til den rette løsning.

Når du har undersøgt dine muligheder for at forsikre din lille cabriolet online så kan du med fordel gribe knoglen og kontakte forsikringsselskaberne som du har udvalgt på sitet. Her har du i højere grad mulighed for at få en endnu bedre pris ved at forhandle dig lidt frem. Ofte kan der være mange penge at spare og du kan være så heldig at opnå nogle ekstra fordele som kunde.

Comments are closed.