Skip to content

Kom efterårets kulde imøde

Den danske sommer er ikke så lang, som man måske kunne ønske sig, og efterårets kulde kommer lige så langsomt snigende. Derfor er det vigtigt, at være klar til at kunne modstå de kolde og lange danske vintre, ved at kunne varme sit hjem op. Men dette kan blive en dyr fornøjelse, da opvarmning bestemt ikke er gratis. Men hvis man frem for de traditionelle former for opvarmning fik installeret et pillefyr, ville man både være sikret mod kulden samtidig med, at ens pengepung ville se lysere tider.  Hvis dette har interesse, så læs med her. 

Hvad er et pillefyr?

Et pillefyr er et fyr, hvor man i stedet for at fyre med gas, olie eller brænde fyrer med træpiller, som er lavet af sammenpressede træspåner og savsmuld. Pillefyret kan, ligesom de traditionelle former for opvarmning, bruges til opvarmning af hjemmet og det varme brugsvand – selv store enfamiliehuse kan opvarmes med et træpillefyr.

Hvad er det gode ved et pillefyr?

Der er mange gode ting ved et pillefyr. For det første kan det opvarme et helt hus, samt brugsvandet, hvorved man kan modstå efteråret og vinterens bidende kulde. For det andet er det langt billigere at fyre med træpiller, end det er at fyre med gas, olie eller brænde, hvorved man kan spare mange penge. Rent faktisk kan man normalt spare mindst halvdelen af ens varmeudgifter, hvis man skifter de traditionelle former for opvarmning ud med et pillefyr. For det tredje er pillefyr langt bedre for miljøet, end fossile brændstoffer er. Træpiller er CO2 neutrale, hvilket vil sige, at forbrændingen ikke bidrager til den globale opvarmning af kloden. I og med at træpiller er et godt og miljørigtigt alternativ, som er CO2 neutralt, betaler man heller ikke CO2 afgift, hvis ens hjem varmes op med træpiller.

For at gøre det kort, er fordelene ved et pillefyr:

  • Man kan spare halvdelen af sine varmeudgifter
  • Det er en CO2- neautral form for opvarmning
  • Ved nye pillefyr, opvarmes hjemmet lige så godt, som ved traditionelle former for opvarmning.

Bekæmp kulden med et pillefyr!

Efteråret er som sagt lige så langsomt på vej, hvorfor det er nu, at man skal få installeret et pillefyr. Hvis man gør det nu, er man klar, når de mørke og kolde aftener kommer i december, hvor man gerne vil have et varmt hjem. Og tænk engang, med de penge man sparer på varmeregningen, kan man måske få råd til at tage forsmag på foråret, ved at tage på en lille ferie i den mørke januar måned. Pillefyr er og bliver en god idé!

 

Comments are closed.