Skip to content

Med sommerens indtog kommer muligheden for at opleve midnatssolen

Rundt omkring i verden kan man overvære mange store naturfænomener. Vi danskere rejser normalt mod varmere himmelstrøg, såsom Asien og Latinamerika, for at ‘få én på opleveren’. Færre er måske klar over, at Grønland i dette aspekt har meget at byde på.  

Oplev midnatssolen i Grønland

Det meste af året kan man være stensikker på, at solen står op – og senere på døgnet – går ned igen. Men hver sommer nord for polarcirklen – dvs. det meste af Grønland, det allernordligste af Canada og Norge, samt områder på det asiatiske kontinent – går solen aldrig ned.

I denne periode gør midnatssolen, at vores almindelige opfattelse af tid ikke gælder. Solens stærke dagslys bliver om aftenen til varme glødende nuancer, og solen forbliver synlig hele natten.

Selvom man siger, at midnatssolen skal opleves nord for polarcirklen, kan fænomenet faktisk mærkes selv i Grønlands sydligste byer. Her er der sollys i næsten 20 timer, og sammenlignet med andre rejsedestinationer er der helt lyst om natten.

Hvad gør midnatssolen ved os?

I den periode grønlænderne oplever midnatssol, opholder de sig så meget udendørs som overhovedet muligt. Man kan på sin vis sige, at de lader op til årets mange mørke måneder.  På Greenland.com’s hjemmeside beskrives det, at man, når man opholder sig i midnatssolen, får den samme følelse af fornyelse som man ofte søger på de sydlige breddegrader.

I forlængelse af dette beskrives det, at det er almindeligt at føle, at midnatssolen giver én ny vital energi, så man kan holde til langt ud på natten i takt med, at kroppen vænner sig til det vedvarende lys.

Alt i alt er midnatssolen en ganske særlig naturoplevelse, der kan opleves sammen med Grønlands mange andre særegne attraktioner.

 

Comments are closed.