Skip to content

Øjenkirurgi, ikke længere science fiction

Du kender sikkert scenen fra Minority Report, hvor Tom Cruise, får udskiftet sin øjne med nogle nye. Det kan ikke helt lade sig gøre endnu, men teknologien er så langt i dag, at du kan få et perfekt syn få minutter efter øjenkirurgi.

øjenkirurgi

Hvem har behov for øjenkirurgi ?

Teknologien er kommet så langt i dag, at du ikke længere behøver at gå med briller eller linser. Der kan være mange gener ved brug af briller, eller kontaktlinser. Nogle kan ikke bruge briller i forbindelse med deres arbejde, og andre kan ikke tåle linser eller bruge linser på grund af allergiske reaktioner. Endelig, så kan de fleste sports-udøver heller ikke gå med briller eller linser, på grund af faren for øjenskader.

Der findes mange forskellige former for kirurgiske indgreb i dag. De fleste kirurgiske indgreb tager kun få minutter, og du kan se perfekt, få minutter efter. Bivirkningerne og komplikationerne er også noget der efterhånden høre fortiden til. Dog skal du være opmærksom på, at du, som ved alle andre former for operationer kan komme ud for infektioner.  Her er en liste over de mest anvendte øjnelaserbehandlinger:

  • PRK
  • LASEK
  • Femto- LASIK
  • SMILE

PRK øjenkirurgi

PRK står for Photorefractive Keratectomy , og er den ældste form for øjenkirurgi. Ved PRK, fordamper man væv fra øjet i den ydre del, hvilket er med til at minimerer ændringer på selve hornhinden.

LASEK øjenkirurgi

Står for Laser-Assisted Sub-Epithelial Keratectomy, og minder meget om LASIK, men bruges oftest på patienter med mindre synsfejl.

Femto-LASIK øjenkirurgi

Denne type øjenkirurgi er smertefri, og medfører kun meget få bivirkninger. LASIK står for Laser Assisted in Situ Keratomileusis og egner sig især til højere synsfejl.

SMILE øjenkirurgi

SMILE står for Small Incision Lenticular Extraction og er en ny form for laserkirurgi. SMILE er kendt for, at være mindre præcis end de andre øjenkirurgiske indgreb, men bevarer også en større del af hornhinden, hvilket er med til at forkorte behandlingstiden.

Hvis du har fået smag for nye øjne, så burde du helt sikkert overveje øjenkirurgi. Det giver dig friheden tilbage, og du kan gøre lige hvad du vil uden at føle dig hæmmet af briller eller kontaktlinser. Sikkerheden er efterhånden også helt i top, der er ikke rigtig noget at frygte mere. Så længe du vælger en autoriseret læge og holder dig til højtuddannede kirurger, er du i sikre hænder. Hvis du har fået mod på flere informationer, så hop ind på EuroEyes.dk, og undersøg deres forskellige tilbud og priser.

Comments are closed.