Skip to content

Solvarmeanlæg – en investering i fremtiden

Derfor bør du investere i et solvarmeanlæg;

Det er langt fra noget nyt, at vi skal passe på vores natur og vort miljø. Vi skal udnytte de vedvarende energikilder fremfor naturens begrænsede ressourcer, da den måde vi mennesker lever på, i visse tilfælde, har store omkostninger og konsekvenser for naturen i form af blandt andet forurening.  Investerer du i et solvarmeanlæg, investerer du dermed også i naturens fremtid. Et solvarmeanlæg har nemlig intet CO2 udslip. En anden god grund til at skifte til solvarmeanlæg er endvidere, at det indenfor få år bliver forbudt at anvende olie- og gasfyr til opvarmning, da netop disse to energikilder ikke er energivenlige varmekilder. Står du derfor og skal til at skifte olie- eller gasfyr, så er der både penge og god samvittighed at spare ved at skifte til et solvarmeanlæg. Hos Dansk Varme Service er de specialister i solvarmeanlæg.

Sådan virker det;

Et solvarmeanlæg består overordnet set af en solfanger og et rørsystem, der er forbundet til en varmtvandsbeholder. I rørene løber en termisk væske. Solvarmeanlægget fungerer ved at den termiske væske varmes op af solen stråler, hvorefter den varmer vandet i varmtvandsbeholderen op.

Solvarmeanlæg til både brugsvand og opvarmning

Solvarmeanlægget  kan bruges til enten brugsvand eller både brugsvand og opvarmning. Solvarmeanlægget placeres oftest på husstandens tag, idet der her er færrest skyggetimer. Det er dog ikke et krav et solvarmeanlægget skal placeres her. Skal du for eksempel til at bygge et helt nyt hus, har du mulighed for at få lave en integreret løsning, hvor solfangeren eksempelvis kan placeres på taget forklædt som et skråvindue, således at det ikke kan ses at der er tale om et solvarmeanlæg.

Fordele

Uanset hvilket solvarmeanlæg du vælger, så er der penge at spare! Præcist hvor mange, afhænger at husstandens størrelse. Et estimat siger dog,at du med et solvarmeanlæg kan spare op til 70% på det varme vand, og 30% på opvarmningen.  Endvidere siger beregninger, at et solvarmeanlæg suverænt kan dække varmtvand- og varmebehovet i sommerhalvåret, hvilket betyder at du kan reducere dine regninger dramatisk. Hvad der er sparet, er tjent!. Endvidere er det bemærkelsesværdigt at “prisen” på solenergi, i forhold til andre brændsler som eksempelvis gas og olie, aldrig stiger. Solenergi er nemlig helt gratis. Du kan dermed læne dig trygt tilbage, velvidende at prisen ikke pludselig stiger markant.  Der er altså indtil flere gode, både økonomiske og miljøvenlig,  grunde til at investere i et solvarmeanlæg. Vil du vide mere, så klik her.

Kopi af iStock_000004393369Small (1)

Comments are closed.